Om

om-bild2

Musik var min första stora passion. Redan på lågstadiet visste jag att jag ville bli sångerska. Det var kanske därför inte så konstigt att jag valde konstsim när jag väl började med sport, och senare började jag ta trombonlektioner på musikskolan hemma i Ludvika. Så småningom skulle detta leda till att jag även började ta sånglektioner. Det var på sånglektionerna som jag på riktigt fick upp ögonen för musikalgenren. I femtonårspresent åkte jag och mamma till London, där vi bland annat såg Les Misérables. Jag var såld. Efter detta började jag på allvar fundera på att faktiskt ta tag i den där barndomsdrömmen och hålla på med sång som yrke, om än i lite annan form än jag tänkt då.

Efter fler sånglektioner och danslektioner kom jag in på Kulturamas musikalutbildning och där upptäckte jag teatern. Skådespeleriet blev min nya stora passion, som bara växte ännu mer efter att jag gått musikallinjen på Balettakademien.

Idag vet jag vad jag vill jobba med. Jag vill inte vara begränsad av en viss konstform, utan vill kunna röra mig bland olika uttryckssätt, så väl på scen som framför kameran. Själva skapandeprocessen är också viktig för mig och har mynnat ut i otaliga texter under åren. Ett av dessa projekt har resulterat i barnboken Milton som jag gav ut våren 2017.

Att kunna uttrycka mig med så många medel har hjälpt mig i min yrkesroll som skådespelare och författare, och jag ser fram emot att få utveckla dessa ytterligare – för att citera en av mina favoritfilmer som barn: ”Man kan öppna alla dörrar, bara man har nyckeln.”