I sommar ska jag tillbaka till High Chaparral, men denna gång inte bara som skådespelare. I år har jag fått förtroendet att skriva manus och regissera Nybyggarshowen/Amerikaresan! Det känns både roligt och spännande, men jag ska erkänna att jag är lite nervös också.

Sedan igår är årets ensemble fullsatt, och blir det bara hälften så bra som jag tänkt mig kommer det bli en riktig kanonföreställning!

51749962_305773873624978_2205275151681978368_o

Foto: Johan Fridlund

Sedan 2013 skriver jag artiklar för det historiska onlinemagasinet Madame Scandaleuse, ofta med fokus på brittisk kunglig historia. Jag är även manusförfattare och speaker till kortdokumentärserien Det kungliga smyckeskrinet som handlar om de olika smyckena i den svenska kungliga smyckesskatten.

Nu såhär mot jul har jag skrivit en ny artikel som handlar om den brittiska monarkens jultal – hur traditionen uppstod och hur den influerat andra kungahus. För er som är intresserade och vill läsa finns artikeln här: Monarkens jultal – en tradition i tiden

A9260FE6-18D8-45E1-BECA-CF7C96B60FF4

För några veckor sedan spelade jag in den här informationsfilmen för Riksföreningen för SLE. SLE (även kallad lupus) är en autoimmun kronisk sjukdom där kroppens immunförsvar attackerar de egna cellerna. Riksföreningen driver ett viktigt arbete i att synliggöra den här sjukdomen i samhället och det känns otroligt bra att få vara en del i det arbetet.

I sommar ska jag återigen åka ner till Småland och spela nybyggarfrun Ester Johansson i Amerikaresan på High Chaparral. Som uppladdning kommer här en av föreställningarna från förra året, där jag spelar Ester och min kollega Niclas Mikael Johansson axlar rollen som Sven-Erik.